Occasievrachtwagens: al jarenlang onze expertise

Het verhaal van Smeets & Zonen? Dat begon toen slager Henri Smeets een vrachtwagen kocht om vee en goederen te transporteren. Eén werd twee, twee werden er drie en zo startte de handel in trucks die in 1976 leidde tot de oprichting van Smeets & Zonen PVBA.

Groeiende tweedehandsmarkt

Zoon Jaak startte in 1977 met de verkoop van nieuwe Iveco-trucks. Na verloop van tijd begon hij zich meer toe te leggen op de almaar groeiende tweedehandsmarkt.

Verschillende expertisedomeinen

Johan, de tweede zoon van Henri, nam de leiding over de werkplaats. Begin jaren 80 kreeg derde zoon Robert de verantwoordelijkheid over Smeetrans Transport. Hierin zijn de garage en de transportactiviteiten ondergebracht. Jarenlang hadden de drie zonen van Henri zo hun eigen verantwoordelijkheid binnen de groep Smeets. In 2009 besliste Johan om niet meer actief te zijn binnen het familiebedrijf. Jaak en Robert bleven verder werken op hun domein.

Sterke groei

Smeets & Zonen groeide almaar meer. Louter op basis van mond-tot-mondreclame en ondanks de ongunstige ligging, kocht en verkocht het bedrijf jaarlijks 1.300 occasievrachtwagens. Steeds meer klanten vonden voor hun occasietrucks de weg naar Peer.

Derde generatie

Christophe, de zoon van Jaak, kwam in 1996 in de zaak. Hij nam een groot stuk van de aankoop voor zijn rekening en bouwde een sterk aankoopteam uit. Pieter, de zoon van Robert, vervoegde in 2008 het familiebedrijf. Jaak, Pieter en Christophe zijn nu samen verantwoordelijk voor Smeets & Zonen.

Uitbreiden in Bree

In 2017 zet Smeets & Zonen een belangrijke stap naar de toekomst. Het bedrijf verhuist van Peer naar een groot terrein van 13 hectare en 20.000 m² in Bree. Dat stelde Smeets & Zonen in staat om alle diensten te centraliseren en het bedrijf nog verder uit te bouwen. Het doel? De klanten nog beter van dienst zijn en de verdere groei van het bedrijf verzekeren.

Wilt u meer weten over de diensten van Smeets & Zonen? Of hebt u specifieke vragen over ons aanbod aan occasievrachtwagens? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.